Selin Ecer ile takı tasarım koleksiyonunu ve markasının hikayesini konuştuk

Selin Ecer ile takı tasarım koleksiyonunu ve markasının hikayesini konuştuk

Selin Hanım, öncelikle röportajımızı kabul ettiğiniz için teşekkür ederiz. Çok kısa kendinizi tanıtmanız mümkün mü? Takı tasarım ilginiz nasıl başladı?

Selin Ecer
Selin Ecer

Sanatçı bir aileden geliyorum, İstanbul’da doğdum. Çocukluk yıllarımdan beri sanatla iç içe büyüdüm. Sanırım bu göz aşinalığı bugün bu koleksiyonların oluşmasında en büyük etken. Yıllarını heykel ve seramik sanatçılığına adamış olan babam Prof. Dr. Erdinç Bakla sayesinde evimizde hep bir sanat rüzgarı esti.
Takılara ve aksesuar tasarımlarına küçüklüğümden beri hep inanılmaz ilgi duydum. Zamanla çocukluktan gelen bu merak benim profesyonel kariyer planlamam haline geldi. Her zaman dergilerdeki ürünleri takip eder, mağazalarda hep takı reyonlarında bulurdum kendimi. Daima şöyle düşünmüşümdür. Takı tasarımı yapmak benim en büyük düşüm ve tasarladığım takıları birilerinin üzerinde görmek en büyük mutluluğum. Üniversite yıllarımda Medya ve İletişim eğitimime devam ederken, hep aklımda ileride kurmayı hedeflediğim bir takı dünyam vardı.

Neden takı tasarımı seçtiniz? Kısaca markanın kuruluşundan bahsedebilir misiniz?

Üniversite yıllarımda bir yandan Medya İletişimi eğitimime devam ederken diğer yandan da bir sanat galerisinde gümüş dökümler üzerine ders almaya başladım. Takı tasarımı seminerlerine ve sertifika programlarına katıldım.
Takılarımı insanlarla ilk kez bir sanat galerisinde açtığım kişisel bir sergide paylaştım. Bu sergiyi çeşitli karma sergiler takip etti. İlk iş teklifleri bu sergiler sayesinde geldi.
Hayatta gerçekleşen her bir hayal bir sonraki için yol gösteriyor insana. Türkiye’ nin önde gelen tekstil firmalarına özel koleksiyonlar oluşturdum.
Kendi ismim altında Selin Ecer markasını yaklaşık 3 sene önce kurdum. O günden beri takılarla nefes alıp veriyorum diyebilirim. Benim için bir yaşam tarzı, seyahatlerimde, günlük hayatımda hep benimle birlikte yaşıyor takılarım ve yaptığım yeni tasarımlarla markam büyük bir keyifle ilerlemeye devam ediyor. Başarı geldikçe işinize olan bağlılığınız ve motivasyonunuz artıyor. Ve daha çok insanın üzerinde takılarınızı gördükçe mutluluğunuz artıyor.

Tasarlamış olduğunuz takılardan günlük hayatınızda kullanıyor musunuz?

-Takılar benim için bir vazgeçilmez, onlar olmadan ve onları hissetmeden bir hayat düşünülemez.
Giysilerimden önce takılarımı seçerim, onlara uygun kombinler yaparım. Günlük hayatımda genelde sade ve yalın parçaları tercih ediyorum. İnce zincir kolyeler ve gümüş minik küpeler vazgeçilmezim ama özel bir yere gideceksem genelde büyük ve dikkat çekici parçaları kullanmayı seviyorum. Örneğin iri doğaltaşlı bir kolye veya şu an çok moda olan kocaman küpelerimden takmak hoşuma gidiyor.
Bir kıyafeti tamamlayan en önemli detay aksesuarlardır. Günün trendleri ve modayı takip etmek tabii ki de önemli ama esas sizin kendinizi o takılarla nasıl hissettiğiniz en önemlisi.

Kendi markanız dışında tasarlamış olduğunuz markalar var mı?

-Şu anda sadece kendi markam altında çalışmalarıma devam ediyorum. Daha önceki yıllarda Türkiye’ nin önde gelen zincir tekstil firmalarına ve aynı zamanda kişiye özel tasarımlar da yapıyordum. Ama şimdi tamamen Selin Ecer markası üzerinden tasarımlarımı sunmaya devam ediyorum.
Türkiye genelinde 10 farklı mağazada Selin Ecer bölümü yer almakta. Yeni projeler ve satış noktaları içinde sürekli görüşmeler artarak devam ediyor.

Dizilerde de takılarınızdan görüyoruz, hangi diziler bunlar? Aksesuarları da tabiki kostümlere göre seçiyorlar, fakat sizin “bu takı bu karaktere tam oldu” dediğiniz bir dizi oyuncu karakteri var mı? Ya da en çok beğenilen bir örnek verebilir misiniz bize?

-Dizilerle birlikte Selin Ecer markasının bilinirliği oldukça arttı, karakterlerin tarzlarıyla ürünler örtüştüğünde ve giydikleri kıyafetlerle güzel kombinlendiğinde ürünler daha popüler hal alıyor ve pek çok kişi tarafından tercih edilir hale geliyor. Tasarımlarımın daha fazla sayıda ünlü tarafından tercih edildiğini görmek beni çok mutlu ediyor.
Takılarımı en çok Bade İşcil, Mine Tugay, Nur Fettahoğlu, Elçin Sangu, Demet Özdemir, Can Yaman gibi isimler taktı. Bu kişilerin üzerinde takılarımı görmek oldukça mutluluk verici.
Kadınların yanı sıra erkekler için de yaptığım özel bir koleksiyon oldu. O parçaları Can Yaman’ ın Erkenci Kuş dizisiyle tanıttık. Erkekler tarafından da oldukça güzel geri dönüşler aldım ve erkek kategorisinde de güzel bir tanıtım ve başlangıç oldu bu sayede. Aynı zamanda Demet Özdemir ve Elçin Sangu ile birlikte ürünler ve marka daha da popüler hale geldi.

Takı tasarımda takip ettiğiniz uluslararası bir isim var mı?

Takı markalarını ve yenilikleri sürekli takip ediyorum. Cartier ve Boucheron en favorilerim.

Son olarak Selin Hanım bu tasarımlarınıza nereden ulaşsın takı severler? Siteniz dışında ulaşabilicekleri bir yer var mı?

Website: https://www.selinecer.com/
Instagram: @byselinecer bu sosyal medya hesapları.

Aşağıdaki lokasyonlarda da shrowroomlarımız var;

Showroom: Fenerbahçe İstanbul
Openhaus Nişantaşı,
Atelier Harmonie – Büyük Çekmece İstanbul
Gizia Kıbrıs Mağazası
S9 Boutique, Ankara
Astrantia Butik Datça,
Things Butik, Gaziantep
Tuwamahal , Kaş
Zarife Bodrum

Selin Ecer’ in 2019/20 Sonbahar-Kış Koleksiyonu

Selin Ecer, 2019/20 Sonbahar-Kış Koleksiyonu’nda doğaltaşlar, deriler ve gümüş motifli parçaları bir araya getirerek yepyeni ve özgün bir koleksiyon ile çıkıyor karşımıza.

 

Sezonu doğadan ilham alarak seçtiği, toprak tonlarının yanı sıra, kışı yansıtan gri ve siyah tonda modellerle karşılıyor. Koleksiyon genç, dinamik, fark yaratan, aynı zamanda dikkat çeken kadınları anlatıyor.

Selin Ecer
Selin Ecer

Sonbaharın gelmesiyle birlikte yaprak motifli küpe ve yüzükleri ile ön plana çıkan tasarımcı, aynı zamanda kış sezonuna özel tasarladığı ışıl ışıl gümüş ve derili bileklikleri ile de takı tutkunlarının odak noktası olma yolunda.

Kış sezonuna özel  doğaltaşlarla bezeli iri kolyeleri, ve halka küpeleri kimi zaman uçuşan kelebeklerle bir araya geliyor, kimi zaman da özgürlüğü temsil eden kuşlar ile buluşuyor.

 

Tasarımcının birçok özel tasarımı; trendleri yakından takip edenlere hitap ediyor. Yenilikleri ve farklı yorumu ile Selin Ecer moda ve takı tutkunlarının bu kış ilgi odağı olacağa benziyor.

Takı tasarımlarını ilk kez kişisel sergisinde insanlarla buluşturan Selin Ecer’ in diğer modellerine bakmak isterseniz aşğıdaki görselleri kaydırabilirsiniz

 

google.com, pub-1677064995622617, DIRECT, f08c47fec0942fa0